strikkeoppskrift

Vi ønsket oss en kort rillejakke som var fin til  store, posete bukser eller kjoler. Rillestrikket babyjakke ble til, og her kan man selv velge om man vil strikke kort eller lang versjon.

Rillestrikket babyjakkeRillestrikket babyjakkeRillestrikket babyjakke er strikket i  Tynn Merinoull fra SandnesGarn og størrelsen går fra 0-10 måneder.

Strikkefasthet 27 m = 10 cm på pinnenr 3. Merk at vi har brukt pinnenr 2,5 i vår oppskrift på babyjakke. Rillestrikk krever ofte et halvt nummer mindre pinner for at plagget skal holde fast og fint i fasongen. Prøv deg gjerne frem på en prøvelapp før du går i gang, det kan lønne seg for å få et bra resultat. Strikker man rillene for løst, får plagget en lei tendens til å bli veldig hengslete og for langt.

Rillestrikket babyjakke kan vel så godt strikkes i bommuls- eller blandingsgarn som for eksempel  Mandarin Petit i 100% bomull fra SandnesGarn eller Lille Lerke,- 53% merinoull og 47% bomull fra DaleGarn. Husk å sjekke strikkefastheten dersom du velger annet garn, – spesielt når man skal strikke riller.

Jakken er veldig anvendelig, og passer like fint til gutt som til jente. Ta deg en titt på fargekartet i Tynn Merinoull, og velg en farge som kan kombineres med mye. Fargekart finner du her.

Av erfaring er det denne typen jakker som blir mest brukt, når babyen er for liten til ytterjakker. Ull er en sikker vinner, også i sommerhalvåret. Ytterjakker er ofte stive i stoffet og vanskelige å ta på for de aller minste.

rillejakke

Kort rillejakke er veldig fin oppå ermløse kjoler og spencer skjørt, som en slags bolero. Da kan kjolen bli brukt lenge og også utover høsten og vinteren.

Oppskriften finnes i vårt babyhefte, enten som trykket hefte, eller som nedlastbar pdf fil. Kjøpes i vår nettbutikk her.  Til rillejakke følger rillestrikkede strømper som kan pyntes med bånd eller sløyfe etter ønske.