strikkeoppskrift

Gustav strikkebody er et deilig og praktisk plagg for de aller minste. Det er både mykt og praktiskt med ull for de små som for det meste kravler på gulvet.

Vår strikkebody er en todelt genser og bleiebukse i ett, strikket i to forskjellige garntyper. Overdelen strikkes i DreamLine Sky, og bleiebuksen strikkes i Babysilk. Begge kvalitetene er produsert av Du store alpakka og er av ypperste kvalitet. Silkemykt garn som holder seg fint i bruk, og som har det fineste fargeutvalget! 

strikkebodyGarn alternativer: Lanett til overdel. Tynn alpakkaull til underdel, begge fra SandnesGarn. StrikkebodyMEN: dobbelsjekk pinnenr man da bør bruke i forhold til garnvalg. Vi har nemlig strikket med pinnenr 3 på overdelen, som gir strikkefasthet 28 m = 10 cm. Det gir en litt løsere og tynn kvalitet.

 

Oppskrift på Gustav strikkebody finnes i vårt Babyhefte som kan kjøpes i vår nettbutikk.

Strikkebody går i størrelse 0-12 mnd. Overdelen skal være litt posete i livet, og skal derfor kunne brukes en god stund. I oppskriften er buksen strikket med vrange felt som danner store riller, og overdelen er strikket i vrangstrikk. Med små endringer, eller ved å skape din egen vri, kan du gjøre dette plagget til ditt eget. Bodyen til høyre er uten riller på bleiebuksa, bare vrangstrikket. Overdelen er i glattstrikk.

Strikker man til en jente, kan din strikkebody pyntes litt ekstrastrikkebody med en løs Leah strikkekrage som viststrikkebody på bildet til høyre. Velger man hvit, kan det minne om blonder, og gir et veldig finslig preg. Med fine strømper og sko til, kan den godt brukes til pent. Oppskrift på strikkekrage finnes i Babyhefte 2016.

Ønsker man en litt mer nøytral krage til gutt, kan Noah strikkekrage også passe fint. Her er det bare å finne en farge som kan matche, eller kanskje en som bryter helt…

Lykke til med strikkingen!!

strikkebody