strikkeoppskrift

Selma strikkesett til er kanskje noe for deg som er glad i blonder og  romantisk stil. Bølgemønsteret er bak på jakken, og på rysjene bak på bleiebuksa.strikkesett

Vi får ofte spørsmål om ull blir for varmt til de aller minste om sommeren. Svaret er enkelt: Nei, -ikke på vår kant av landet i hvert fall.  En god ulljakke er fin å ha i bakhånd til mindre varme dager og kvelder. Vi ville nok holdt oss til babyull, tynn merinoull og/eller blandingsgarn som Lerke og Duo. Alpakka er en del varmere enn vanlig ull, så det ville vi ikke valgt om sommeren.

StrikkesettSelma strikkesett består av jakke, bleiebukse og strømper. Settet er for jentebaby, men selve jakken går opp til størrelse 3 år. Den passer både til hverdag og fest, like fin til kjoler som til bukser. Selma strikkesett er strikket i Gammelrosa nr 4042 og jentejakken til venstre i Støvet petrol nr 7741, begge i Tynn Merinoull fra SandnesGarn. Sjekk fargekartet her. Vårt strikkesett har mønster bak på jakken og rysjer med mønster bak på bleiebuksa. Foran er settet glattstrikket, skoene er i rillestrikk.Strikkefasthet er 27 m= 10 cm på pinnenr 3.

Tynn alpakka, Sisu, Mandarin Petit, Alpakka Silke fra SandnesGarn er forslag til andre garn kvaliteter som også kan brukes. Her er garnalternativene mange, men husk at når man skal strikke mønster, er det ikke alltid like lett å få det fint frem med alle typer garn. Merinoull er perfekt til denne type mønsterstrikk. Strukturen kommer ekstra godt frem, i motsetning til forskjellige typer alpakkagarn. Blandingsgarn av bomull og ull som Lille Lerke fra DaleGarn egner seg minst like godt til mønsterstrikk som merinoull. Det er også en god kvalitet å bruke i sommerhalvåret.

strikkesettOppskriften på Selma Strikkesett finnes i vårt babyhefte som kan kjøpes som pdf fil og lastes ned, eller som trykket hefte i vår nettbutikk her.