strikkeoppskrift

Løs strikkekrage til de minste er veldig i skuddet for tiden. Vi har strikket både med og uten mønster, for vi er nok av den oppfatning at gutter ikke skal ha for mye blonder.

Vår glattstrikkede babykrage i mosegrønn, er strikket i Tynn Merinoull farge 9644 fra SandnesGarn. Bleiebuksen er strikket i samme farge, og oppskriften på begge finnes i vårt babyhefte som kan kjøpes her. Strikkekrage

StrikkekrageBlå strikkekrage til høyre er i Tynn Alpakka Fra Du Store Alpakka, i den nydeligste blåfargen nr 127.

Strikkekrage og bleiebukse i samme farge kan brukes til det meste av jakker, skjorter, kjoler, sett og gensere. Kanskje har man noe i skuffen allerede som kan fiffes litt opp? 

Tips! Strikk en lys eller hvit strikkekrage som ikke syns gjennom klærne, i rent ull. Legg den innerst mot huden på babyen, under klærne. Da holdes brystet tørt og varmt. Spesielt vinterstider og for babyer som sikler eller gulper mye, er det en god ide. Kragen kan også brukes som en slags pyntesmekke oppå klærne for å ta imot fukt og gulp. Det kan da være lurt å velge en mørk farge som ikke blir misfarget. 

Mønstret strikkekrage er også strikket i Tynn Alpakka. Kragen er veldig fin til å piffe opp en kjedelig kjole eller genser, og til å sette litt ekstra farge på antrekket. vi har pyntet med perleknapp, men vær obs på at dersom strikkekragen skal brukes til små babyer, kan det være lurt å velge en flat knapp, eller snu kragen når babyen skal ligge på ryggen, slik at knappen ikke gjør vondt. StrikkekrageStrikkekrage

Bleiebuksen til venstre har samme mønster som strikkekrage, og er en nydelig liten gave eller et lite strikkeprosjekt å begynne på for deg som er redd for å gape over for mye. Mønster på bleiebuksen finnes også i vårt babyhefte.

Lykke til!