strikkeoppskrift

Bleiebukse har vært i alle år, det er ingen ny oppfinnelse. Allikevel kan vi vel si den har gjort sitt inntog for alvor de siste 5 årene. Med eller uten seler, bærestykke,-  all slags forskjellige varianter og fasonger.

bleiebukseBleiebukseVi har fokusert på helt enkel bleiebukse uten seler, i utgangspunktet til å ha under kjoler og til jakker og lignende.

Når det er sommer, kan det være vel så deilig å ha en bleiebukse eller to på lur til de aller  varmeste dagene. Da den lille ikke trenger stort mer i varmen. Vi har strikket i forskjellige typer ullgarn, som er veldig greit til bleiebukse med tanke på lekkasje og fukt.

Øsker man å skifte ut ullgarn med bomull, kan Elliot bleiebukse til høyre strikkes i  Mandarin Grande fra SandnesGarn. Det blir da en erstatning for Alpakka Tweed ved å gå opp 1/2 nummer i pinne størrelse. Garnet er av tykk kvalitet i 100% bomull, med flotte, friske farger. På bleiebuksene til venstre er strikkefastheten 27 og 28 m = 10 cm. Her kan Mandarin Petit i 100% bomull fra SandnesGarn eller blandningsgarnet Lille Lerke fra DaleGarn være alternativer.

BleiebukseVær oppmerksom på at rent bommullsgarn er veldig “dødt” og har absolutt ingen stretch i garnet. Det kan gjøre at det ferdige plagget blir hengslete og ikke sitter like fint på babyen som ullgarn. Ullgarn har en fantastisk egenskap,- det former seg og strekker seg ved bruk. Velger man allikevel bomullsgarn, kan det være lurt å tre strikk i livet, i stedet for eller i tillegg til snor eller sløyfebånd av forskjellige typer. Strikk finnes i mange forskjellige utgaver, så spør om tips på en garn/hobbybutikk.

 

Oppskrift på de forskjellige bleiebuksene vist her, finnes i vårt babyhefte som kan kjøpes her.

Er du så heldig å har en liten baby i sommer, er dette et fint lite prosjekt å ha på lager dersom du skulle få rolige dager. Er du nybegynner, er det en fin start,- som ikke tar alt for lang tid.