strikkeoppskrift

Grovstrikket bleiebukse til de minste i nytt garn fra Du store alpakka; Alpakka Tweed. Dette garnet er det absolutt verd å prøve ut!! Det har et rustikt preg, og et nydelig fargeutvalg. Fabrikanten har i tillegg klart å produsere et mykt, deilig og meget brukervennlig garn.

Grunderene bak Du Store Alpakka har klart så mye mer enn bare å produsere garn. De har vært en pådriver for å bygge og drifte barneskole for fattige gjeterbarn i Andesfjellene. Skolen finansieres ved at deler av innkjøpsprisen på garnsorter går til skolen, i tillegg til fadderordning. Hvor stort er ikke det?? Det kan absolutt være en tankevekker for oss i denne delen av verden, hvor skolegang har vært obligatorisk i nesten 150 år. 

Elliot bleiebukseOppskriften på Elliot bleiebukse er i vårt Elliot bleiebuksebabyhefte, -tilgjengelig enten som Pdf fil som kan lastes ned, eller som papir versjon. Begge kan kjøpes i vår nettbutikk her.

Elliot bleiebukse kan strikkes med eller uten bukseseler. Selene er strikket i kryss og festet bak med knepping foran.

Bleiebukse uten seler er strikket med hullrad som krever snor. Vi har valgt skinnsnor, for å beholde den rustikke stilen, men her er mulighetene mange!

Elliot bleiebukse kan brukes til mange anledninger. Velger man å style med skjorte og fine sko, kan den så gjerne brukes til fint. Eller for eksempel som en koselig bleiebukse til å ha oppå strømpebuksa når mini kryper overalt, for ikke å nevne til nyfødtfotograferingen.

Dette er et lite koselig prosjekt som fint kan strikkes i sommer. Prosjektet er raskt å gjennomføre, garnet har nemlig en strikkefasthet på 17 m = 10 cm på pinne nr 5. Vi har brukt litt tynnere pinner enn anbefalt fra leverandøren, nemlig nr 4,5 på Elliot bleiebukse. Den blir da litt fastere og tettere, som passer bedre til denne typen plagg. Ta en titt på de nydelige fargene som finnes i dette garnet, og drøm og ønsk…

Elliot bleiebukse