strikkeoppskrift

Her viser vi et av våre sett som finnes i vårt Babyhefte 2016. Vi har stylet dette vinrøde strikkesett med lærsnorer og fjær, som gjør settet en tanke indianer inspirert. Her er det bare å bruke fantasien; sateng og sløyfebånd, strikket snor i kontrastfarge, hamp osv osv.

Vårt baby strikkesett er strikket i Inca Alpakka fra RaumBaby strikkesettaGarn i farge 083. Garnet har strikkefasthet 27 m = 10 cm.Det kan være veldig lurt å teste sin egen strikkefasthet før man starter et nytt prosjekt. Ferdig resultat avhenger om man strikker løst eller fast, og hvilke størrelse man bruker på pinnene. Strikker man løst, kan det være lurt å gå ned et halvt nummer i pinner, og strikker man strammere enn normalt, bør man gå opp et halvt nummer i pinnestørrelse.

Alpakkaull er av ypperste kvalitet, og mye varmere enn vanlig saueull. Alpakkaull er hår med hulrom, og dette gir svært gode egenskaper. Den inneholder ikke lanolin, i motsetning til saueull. Dette gjør den mer gunstig for allergikere, og for sart babyhud. Alpakka holder også fasongen bedre enn vanlig ull, og tar ikke til seg lukt så lett som saueull.

Settet egner seg til både jente og gutt. Mosegrønt baby strikkesett er strikket i Tynn Merinoull fra SandnesGarn farge 9644. Baby strikkesettDenne gangen uten lær, trekuler og fjær. Vær obs på at strikkefastheten kan variere i dette garnet, selv om det står på garnet at den er lik strikkefastheten som er oppført i oppskriften,- nemlig 27 m= 10 cm.

Det er også en ypperlig sett å strikke i bomullsgarn, som for eksempel Mandarin Petit fra SandnesGarn. Da kan babyen bruke bare buksen på de aller varmeste dagene, mens jakken venter til kaldere dager.  Buksen er også nydelig under kjoler, med knestrømper eller med strømpebukse til kalde dager. Her er det bare å mixe og matche. Lag ditt eget sett som du kan bruke til mye.

Baby strikkesett