strikkeoppskrift

Da er vi endelig kommet til sommer strikk! Dette som vi har ventet på såååå lenge. Bølgemønsteret følger oss videre gjennom sommeren, og hva er vel deiligere enn en luftig sommertopp til varme dager?

Sommeren 2016 tok oss nesten på senga, i hvertfall her på vestlandet. Pangstart, vil jeg kalle det. Da var det bare å stå på hodet i skuffer og skap og se etter det som kunne passe fra forrige sommer.

Nytt mønster på bølgesinglet er i nettbutikken nå og kan kjøpes her. Nydelig både til shorts, skjørt og bukse, med bølgemønster både foran og bak.

Bølge singletVår bølgesinglet er strikket i Duo med strikkefasthet 22 m = 10 cm på pinner nr 3,5.  Andre garn alternativer i 100 % bomull er Mandarin Medi eller Naturell, begge fra SandnesGarn. For min del holder en knapp på blandingsgarnet, Duo. 50% bomull og 50% ull gjør at plagget holder fasongen mye bedre enn om man strikker i rent bomullsgarn som har tendens til å bli en tanke deformert selv etter skånsom vask.

RaumaGarn.no har Petunia (100 % bomull), Pelini (50 % bomull og 50 % lin) eller Pelana (50 % bomull og 50 % ull). Pelini er en nydelig og tung kvalitet som faller fint.

Vår bølgesinglet er forholdsvis kjapp å strikke, så trenger du et lite prosjekt i sommer, er dette kanskje noe for deg? I oppskriften er det oppgitt mål i cm på stroppene. Vår erfaring her var at de vil strekke seg i bruk, så her er det viktig å ikke strikke dem for lange. Mål gjerne på en singlet som passer fra før, og dra litt i den strikkede stroppen når du måler.

Mønsteret setter du deg fort inn i, og etter noen omganger vil det nærmest gå av seg selv, -selv hvis du er nybegynner eller ikke liker alt for kompliserte strikkeprosjekter.

Bølge singlet

Oppskriften på bølge singlet går i størrelse 3-4(5-6)7-8 år.

God helg til alle våre lesere!