strikkeoppskrift

Nytt mønster i nettbutikken!

Strikkejakke med fletter strikket i Pelini fra RaumaGarn. Garnet inneholder 50 % bomull og 50 % lin med strikkefasthet 22 m= 10 cm. Finishen får en litt røff look, og fargekartet i denne kvaliteten er unikt.

Strikkejakke med fletterAndre kvaliteter som kan brukes til dette mønsteret er f.eks: Sandnes alpakka eller Duo, Lerke fra DaleGarn eller Petunia fra Rauma. De har samme strikkefasthet,- 22 m = 10 cm på pinnenummer 3,5.

strikkejakke med fletterVår strikkejakke med fletter er like fin uten på en kjole til jente, som til bukser og shortser på veslegutt. En strikkejakke som er myk og ledig, er et godt supplement til sommer garderoben. God å ha i bakhånd på kalde kvelder eller morgener, eller for å få brukt sommertøyet hele våren og høsten.

Våren er en nydelig årstid, og akkurat i år gikk den nesten over før den rakk å komme. Plutselig var jo sommeren her. Hva er vel bedre? Dette har vi ventet på gjennom en mørk, kald og lang vinter.

 

 

Garnet kan oppleves litt tungt og trådt å strikke med, og plagget vil trekke seg litt sammen i vask. Så ikke fortvil om jakken kan virke litt hengslete. På samme måte som man pleier å dampe strikkeklær av ull før bruk, pleier jeg å vaske bommulsplagg forsiktig før bruk. Tørkes flatt, ikke hengende. Av gammel vane, vasker jeg alltid strikke klær litt mer skånsomt enn kjøpte klær, da holder plagget seg bedre vask etter vask.

strikkejakke

 

Er du av dem som synes fletter ser avskrekkende ut, er det på tide å kaste seg uti det. Det er enklere enn det ser ut! Oppskriften på strikkejakke med fletter finner du her. Størrelsen går fra 1-6 år. Flettene under ermet og i siden på bolen, strikkes videre mellom raglan fellingene, og blir en dobbel flette oppover mot halsen. En forholdsvis enkel og klassisk jakke som passer til det meste.

Lykke til!