strikkeoppskrift

Her kommer siste innlegg i denne omgang med tips og ideer til 17. mai klær for de minste. Denne gangen tar vi for oss matroskjolen fra boka “strikk fra Gustav&Berta” som kan kjøpes her.

Vi har strikket tre forskjellige variasjoner av vår matroskjole:

-Rød matroskjole uten erm er strikket i Duo fra SandnesGarn

-Blå kjole med lang erm er strikket i Lerke fra DaleGarn

-Hvit kjole med kort erm er strikket i Petunia fra RaumaGarn

 

Kjolen er opprinnelig med lang erm i oppskriften, men med små endringer, kan man altså selv variere litt.

Velger man en lys farge på matroskjole, er det kanskje lurt å strikke i Petunia, som 100% bomull og kan vaskes ved 60 grader. Jeg har selv bittert erfart at flekker er vanskelige å få vekk på ull, inkludert blandingsgarn som Lerke og Duo. Er man rask og vasker plagget samme dag med Zalo på flekkene, går det også som regel bra, men plagget MÅ ikke ligge lenge skittent før det vaskes. Til lyst sommertøy er rent bomullsgarn absolutt å anbefale.

matroskjole

møter du landet i trefarget drakt,

svøpt i et gjenskinn av flaggets farveprakt

matroskjole2016-03-30 14.47.31 kopi

 

Ja, så hvit som det hvite er snøen, og det røde har kveldssolen fått, og det blå ga sin farge til breen, det er Norge i rødt, hvitt og blått.

 

matrosbukse

Oppskrift på matros bukse finnes også i boka “Strikk fra Gustav&Berta”. Her i lang utgave, men i oppskriften finnes den i tre forskjellige lengder; Langbukse, knebukse og kortbukse. Mønster på Matros jakke kan kjøpes enkelt i nettbutikken her.

Her er det bare å mache og mixe sin egen lille vri. Det er lurt å ha friskt i minnet at klærne skal bli brukt flittig og til mange anledninger gjennom hele sommeren.

Strikker man kjolen til sommeren uten erm, kan den også brukes hele høsten med en langermet body med krage under.

Da gjenstår det bare å ønske alle våre lesere en riktig god nasjonaldag, og en fin feiring av dagen og landet vårt.