strikkeoppskrift

Hva er vel så klassisk som rene, klare farger til 17. mai? Rødt, blått og hvitt.Det gir oss et ikke lite hint om fargene i flagget, og vekker en aldri så liten nasjonalfølese for landet vi er så stolte av.

Er du av dem som synes bunad passer best voksene, som kan spise en is uten å søle på hele finstasen, er dette kanskje noe for deg. Klær som kan vaskes gang på gang, og i tillegg er behagelig for barnet å ha på.

Da oppfordrer vi å tørke støv av julekjolen,- hvis den i det hele tatt har fått henge i fred… Denne er strikket i Pelana fra RaumaGarn på overdelen. En super kvalitet, også nydelig til våren, med henholdsvis 50% og 50% merinoull. Selve skjørtet er strikket i Alpaca Silk fra samme leverandør.

Strikkekjole

Strikkekjole

 

Matros jakken er fra forrige innlegg, oppskrift kan kjøpes her.

Vi ere en Nation vi med, vi Smaa, en Alen lange: et Fædreland vi frydes ved; og Vi Vi ere mange. Vort Hjerte veed, vort Øje seer, hvor godt og vakkert Norge er

Mønster på strikkekjole i strørrelse 1-4 år finnes kun  i vårt julehefte som kan kjøpes og lastes ned digitalt her. Skal du i gang å strikke, har vi et tips på veien:

-Sørg for at garnet som skjørtet skal strikkes med matcher det overdelen skal strikkes i. Har man tenkt seg ut en farge, er det lurt å gå ut i fra Alpaca Silk og de fargene som finnes i dette garnet. Andre typer garn som er hårete og kan brukes er f.eks: Silk Mohair fra SandnesGarn, Erle fra DaleGarn og Faerytale fra Dustorealpakka.

 

strikkekjole

Kjolen er pyntet med knapper nede på ermet og bak i nakke, velg noen som gjør den litt ekstra fest preget.

Da er det bare å forberede seg til tidenes fest. Lykke til!