strikkeoppskrift

Matrosjakke er både klassisk og stilig, og passer spesielt godt til 17. mai. Her kommer noen tips til dere som ønsker festklær som også kan brukes til andre anledninger gjennom hele sommeren. 

Denne nye oppskriften er laget med skjev knepping, og med skjulte trykknapper på undersiden. Valgfritt garn, med strikkefasthet 22 masker = 10 cm. Vi har brukt Lerke (53% merinoull og 47% bomull) fra DaleGarn og Petunia (100% bomull) fra RaumaGarn. Ønsker man hvit bunnfarge på en slik matrosjakke, kan det være lurt å velge Petunia. Det kan vaskes på høyere temperatur enn Lerke. Velger man en garntype som inneholder ull, kan det være vanskelig å få hvitfargen hvit nok. Det får man i bomullsgarn.

Mønster på matrosjakke kan kjøpes her. Den finnes i størrelse 1-6 år.

SMatrosjakkekan ofte sette en spiss på det hele. Her har vi byttet ut den første hvite stripen, med gull.

 

 

 

 

Hvor hen du går i li og fjell, en vinterdag en sommerkveld ved fjord og fossevell. Fra eng og mo med furutrær, fra havets bryn med fiskevær og til de hvite skjær. Møter du landet i trefarget drakt, svøpt i et gjenskinn av flaggets fargeprakt.

 

Strikkebuksen er fra boka “Strikk fra Gustav&Berta” som kan kjøpes her. Buksa går fra strørrelse 6 mnd- 6 år, og finnes i 3 forskjellige lengder; langbukse, knebukse og kortbukse. Her vist i lang utgave i marineblå og hvit.

MatrosjakkeMatrosjakke

 

 

 

 

Ja så hvit som det hvite er sneen, og det røde har kveldssolen fått, og det blå ga sin farve til breen, det er Norge i rødt hvitt og blått.

 

Som småbarnsmor har jeg vel ikke bare nasjonalromantiske følelser rundt denne dagen… Når kvelden kommer og de små omsider er under dyna, puster ihvertfall jeg lettet ut. Både selve dagen og forberedelsene kan være hektisk  for de små  også! Så får vi vokse gjøre så godt vi kan for å skape gode minner og en sunn og god nasjonalfølelse.

Matrosjakke