strikkeoppskrift

Dette er et gammelt mønster som jeg har fått spesiell sans for, strikket i merinoull. Dette  gjør at bølgemønsteret nede på jakken bak kommer ekstra godt fram. 

 

Merinoull er en kvalitet som har vært en smule undervurdert i mange år, i hvertfall fra min side.

 

Merinoull kommer fra Merinosau, som i bunn og grunn er avlet frem for å gi god og myk ull. SandnesGarn har garantert at ullen de bruker er fra sauer som ikke er utsatt for mulesing. Det er et ganske brutalt og blodig inngrep, utføres uten bedøvelse, for å bli kvitt parasitten Lucilia cuprina som forårsaker sykdommen Myiasis.

 

Nok om det… Jeg synes i hvert fall det er bra at noen garnprodusenter tar tak i det, og kun bruker merinoull fra leverandører som ikke utfører slike inngrep.

 

BølgejakkeMerinoull og merinogarn, er helt fantastisk. Vi har brukt det fra tid til annen, men har for alvor fått øynene opp for denne kvaliteten det siste året, spesielt for de to kvalitetene SandnesGarn har introdusert; Merinoull og Tynn Merinoull. Mykt og godt i bruk, og godt å strikke med.

 

Både SandnesGarn og DaleGarn har I flere år bruktBølgejakke merino i sine blandingsgarn; Duo og Lerke, som også er spesielt gode garnkvaliteter. Sistnevnte lanserer i disse dager sitt nye fargekart, som det kan være verdt å ta en titt på.

 

 

Skulle jeg i det hele tatt ha ønsket meg noe, måtte det være et bredere fargekart i Merinoull fra SandnesGarn. Fargene er gjerne en tanke duse, men de er nydelige sammen.

DaleGarn leverer også merinoull.

 

 

Til småjenter er bølgejakke veldig anvendelig. Både til bukser, kjoler og skjørt. Oppskriften kan du kjøpe her.

 

Bølgejakke er strikket i Tynn merinoull fra Sandnesgarn farge støvet petrol nr 7741. Mønsteret er kun på ryggen, på forsiden er jakken glattstrikket.

 

Bølgejakke