strikkeoppskrift

Prinsegenser fra boka “Strikk til smårollinger” har virkelig blitt en klassiker. En klassisk og enkel barnegenser med krage som ikke går av moten. Prinsegenser er et av plaggene våre som vi liker aller best. På grunn av en stor etterspørsel etter oppskrift i større størrelser, gikk vi i gang. Å, som vi har gledet oss til å dele denne, og nå er den endelig her i størrelsene 3-4(5-6)7-8 år.

 

PrinsegenserMønster på stor Prinsegenser kan du kjøpe her, i størrelsene 3-4(5-6)7-8 år.

Vi har strikket Prinsegenser i Babysilk fra Du Store Alpakka som har den nydeligeste kvalitet man kan tenke seg. Den kan også strikkes i Pt5 fra Rauma som er et godt ullgarn og super wash. For dem som ønsker et garn i bomull kan jeg foreslå Vipe fra Dalegarn. Dette garnet tåler kraftig vask og det kan være en fordel også for større barn. Det kan faktisk være en god ide og strikke det i dette garnet slik at den også kan brukes i sommerhalvåret. Kragen vil falle fint i bomullsgarn som er litt tyngre enn ull.

 

 

 

 

Prinsegenser passer til såvel jenter som til gutter. Man kan virkelig Prinsegensersette sammen et nydelig sett som blir lagt merke til når man skal i selskap. Men der er også en barnegenser som kan brukes til daglig i barnehage og skole.  Velger man et godt garn som tåler å bli brukt, holder det seg fint veldig lenge.

 

 

 

PrinsegenserVelg en farge som lar seg kombinere med noe av det du har i garderoben fra før, en farge som går til mye, så er man sikker på å få brukt den godt.

Har man flere barn av ulikt kjønn kan en prinsegenser være utmerket å kle barna likt i, det er jo alltid både koselig veldig sjarmerende.

 

Så her er det bare å sette i gang. Lykke til.