strikkeoppskrift

Påsken nærmer seg, og vi begynner så smått å få litt vårfornemmelse. Pasteller hører med til påsken, og hva er lekrere enn lyse og duse farger til småjentene etter en lang og mørk vinter? Det er en nydelig tid vi går i møte, med grønne spirer, snøklokker og andre løkblomster som titter opp av jorda. Dagene som sakte men sikkert blir lengre og lysere, gjør noe med både kropp og sinn. Jeg elsker våren, og her på vår kant av landet, har vi virkelig sjans å følge med. På steder med mye snø, har jeg inntrykk av at når snøen endelig smelter, er våren i full blomst på et par dager.

Som nevnt før, gjelder det å tenke nøye gjennom hva man trenger, før man går i gang med et etterlengtet plagg og strikketøystrikkejakke. Tenk på at plagget skal kunne brukes til flere anledninger. Er man i tillegg nøye på garnkvaliteten, vil man ende opp med et plagg som holder seg godt også etter hyppig bruk og vask. Det er en faktor som kommer høyt opp på lista her i gården. Det er ikke så koselig å ta på en strikkejakke som er nuppet og “tygd” etter hard bruk i barnehagen eller på skolen. Derimot, hvis kvaliteten er bra, spiller det ingen rolle om en strikkejakke har et bredt bruksområde. Gul strikkejakke (som vist på bildet) er strikket i BabySilk fra Du store alpakka og blå strikkejakke i Dale Alpakka. Jeg holder absolutt en knapp på den førstnevnte. Utrolig myk og behagelig finish. Det er et blandingsgarn med 80 % babyalpakka og 20% silke. Finere kan det ikke bli!  Et lite innslag av Bling effektgarn, pynter vår strikkejakke litt ekstra, noe de fleste jenter i denne aldersgruppen vil sette stor pris på. Bling er bittesmå paljetter som strikkers inn sammen med hovedgarnet for å gi effekt.

 

 

 

strikkejakkestrikkejakke

Oppskrift på Bling strikkejakke kan du kjøpe her.