strikkeoppskrift

Vi er heldige som kjenner noen som denne skjønnheten her, -Mika. Heldigvis er han til utlåns av og til.

Nydelig strikkejakke til å ha ute i vår og sommer, men like god inne i vinterhalvåret. Glidelås bak er en fin vri, kanskje like greit for de som ikke har begynt å kle på seg på egenhånd ennå? Når våren omsider gjør sitt inntog og vinterjakken blir for tykk, kan det være deilig å ta på en strikkejakke på minsten. Spesielt praktisk plagg på biltur eller på handletur, eller til- og fra barnehagen.

 

Strikket i Lerke, fra Dale Garn. Farge Kitt 2425.Strikkejakke

En deilig nyanse som går til det meste av det man har fra før. Dette er en myk og god kvalitet som også holder fasongen noe bedre enn rent bomullsgarn. Husk bare å vaske plagget slik det er anvist på garnet. Denne typen garn kan nemlig lett forveksles med bomull, og i en travel hverdag havner det fort inn på 40 grader koke- og kulørt vask. Det tåler plagget ikke, det har i hvert fall jeg fått erfare…

Et tips hvis man strikker for å gi bort,- legg alltid ved et eksemplar av garn emballasjen, der er det beskrevet hva det er laget av, og hvordan plagget helst bør vaskes.

Ønsker man en god og varm strikkejakke som også kan brukes under dressen, anbefaler vi å strikke en jakke uten hette. Hette blir ofte klumpete og veldig upraktisk til dette formålet.

 

 

Vår strikkejakke er fra boka ”Strikk fra Gustav&Berta”. Den er å finne i vår nettbutikk. I boka har vi tre forskjellige forslag til strikkejakke med riller. Så her er det bare å velge og vrake.

 

RillejakkeSort og hvit stripet er med glidelås foran, lommer og rund hette. Denne jakken er lang, og fin over tights og bukser.

 

Rillejakke

 

 

 

 

Strikkejakke uten hette og kneppet foran. Noe kortere modell, og ekstra  fin som tilbehør til kjoler og skjørt.