strikkeoppskrift

Etter vår første bok fikk vi en del kritikk for at det var mange kompliserte mønstre. Strikk for nybegynnere var det lite av. Derfor la vi oss i selen for å lage noen slike mønstre.

Resultatet ble mønsteret til Heddajakken og Mikkel strikkegenser, begge tilgjengelige i nettbutikken.

 

Ingenting gleder meg nemlig mer enn å høre folk som uttrykker ”-denne har jeg så lyst å prøve”, spesielt hvis det kommer fra nybegynnere.

For ikke å snakke om utsagnet ”jeg strikket mye før og har fått så lyst til å begynne igjen”.

Noen mødre har fått store barn. De strikket kanskje mye før i gode gamle dager, og når strikking nå er blitt ”in” igjen, vekkes lysten til å finne frem garn og pinner etter mange års pause. Noen er til og med blitt bestemødre eller tante i mellomtiden.

 

Eller kanskje er du blitt eller skal bli, mamma. Da er strikk for nybegynnere en fin start på noe som kan bli en lang karriere til stor glede og nytte.

For de som ikke har lang erfaring med strikking, har jeg noen tips å komme med:

 

  • Ikke begynn med tynne pinner og ikke for store plagg.Strikk for nybegynnere
  • Enkle og overkommelige mønstre er absolutt å anbefale.
  • Vær nøye med strikkefasthet for å få ett godt resultat.
  • Bestem deg for mønster først og så garn, ikke motsatt.

 

 

Det kan være lurt å ha noen å spørre om råd, dersom man blir stående fast. For om man legger vekk ett strikketøy når man står fast, er det ikke så lett å ta det frem igjen.

 

Å lage mønster i ”strikk for nybegynnere”- kategorien, var ikke bare lett.  Hva er vanskelig og hva er selvfølgeligheter? Ting som ligger i ryggmargen min, er som gresk for andre. Det endte med at jeg arrangerte “strikk for nybegynnere” kveld i min egen omgangskrets; plantet garn, pinner og mønster i faget på dem og lovet å hjelpe dem på alle måter, også med ferdigstillingen (om motet skulle svikte).

Strikk for nybegynnerePå denne måten fikk jeg selv se hva de slet med, hva de lærte fort og hva som var veldig vanskelig selv etter utallige gjentagelser. Denne erfaringen var som gull for meg. Jeg har skjønt at det å telle omganger f.eks er noe som er vanskelig for nybegynnere. Jeg råder rett og slett til å holde en post-it lapp i fanget og sette strek for hver pinne/omgang før man etterhvert lærer seg å se det selv uten å notere.

 

Så jeg håper riktig mange gamle og nye strikkeklare, stetter i gang. Ingenting er mer tilfredstillende enn ett plagg man har klart å lage selv.

 

Lykke til!