strikkeoppskrift

karnevalKarnevals tiden nærmer seg, og snart kommer lappen om “karneval” fra barnehagen, skolen eller innbydelse til karneval fødselsdag. Det beste er å ha tenkt gjennom det på forhånd, for tro meg, den dagen kommer like brått hvert år.

Da jeg selv var liten husker jeg godt de gangene alle søstrene mine sto på hodet i kreative påfunn for å få lillesøster fin og fornøyd. Den gang var det ikke bare å ta turen innom lekebutikken for å kjøpe hva som helst av kostymer. Man fant frem det man hadde, og hvis man var skikkelig kreativ, kunne man se hva det skulle forestille.

Jeg må si jeg liker tanken på denne typen gjenbruk. karnevalDe kjøpte kostymene er av særdeles dårlig kvalitet, og hvis man ønsker en viss standard, må man høyt opp i pris. Kjøpt kostyme er bare en nødløsning for meg, ihvertfall. Vær kreativ, rot i skuffer og skap.

Som regel har man det man trenger. Det blir en koselig aktivitet, som barnet vil føle seg en del av. Læring i alt…

I vårt tilfelle ble julekåpen hentet frem. Et kjøkkenhånkle oppi en liten kurv, en baguette og noen karameller i et syltetøyglass, og mer skulle det ikke til for å få vesla fornøyd for denne gang.

 

Hvorfor har du så store øyne, bestemor?karneval

 

Noe av det viktigste med å strikke plagg, synes jeg, er å få brukt det mye før det blir for smått. Får man også brukt plagget til karneval, vil jeg si det er ren bonus og mye for pengene.

 

Oppskrift på Fanny strikkekåpe kan du kjøpe her. I vårt blogginnlegg 19.nov er det skrevet litt om forskjellig garnvalg og kvaliteter som er å anbefale til dennne kåpen.

Et nydelig plagg både til hverdag og fest. Lett og ledig for barnet å ha på seg.

Lykke til med karneval!