strikkeoppskrift

Jeg har i flere år lagt merke til at når man spør unge vordende mødre om hva de ønsker seg av strikk til den lille, er det ofte en hel babydress. I alle fall på vinterhalvåret. Greit med ett plagg som går rask å ta på, når man har det travelt. Oppskrift kan du kjøpe her.

Dette er en deilig babydress på kjølige vinterdager, men også genial på kalde høst og vårdager (til og med på iskalde sommerdager i vårt land).

Hva er greiere å ta på enn en deilig babydress når man skal ha småtasser ut og inn av bilen eller trille en tur i vognen. Kvaliteten er myk og deilig og er lett for småen å bevege seg fritt i.

Rillestrikk strekker seg litt i bruk og er genialt ettersom barnet vokser. Oppbrett på ermer og ben, som kan bretters ned og helt ut er ogsåBabydress veldig praktisk, så kan din babydress brukes lenge. Velger man en god garnkvalitet, som f.eks den jeg har foreslått under, har man til og med en babydress som kan gjemmes på loftet og brukes til neste generasjon. Dette er en modell som ikke går ut av moten så fort…, en babydress med virkelig nostalgi i maskene.

Jeg har brukt to tråder fra forskjellige garntyper, nemlig Babyslik, med farge nummer 176 og Air fargenummer DL 104, begge fra Du Store Alpakka. Man kan utmerket gjerne bruke andre typer garn bare man er nøye på at strikkefastheten stemmer overens. Strikk en prøvelapp for å være sikker så slipper du å ende opp med ett mislykket resultat.

 

Vår babydress er meget enkel å strikke, den er overkommelig selv for nybegynnere, og pinnene er også tykke så her trenger ingen å bli skremt. Det er bare å sette i gang.

 

Lykke til!