strikkeoppskrift

Her er en ny utgave av vår strikkebukse som denne gang er strikket i Sandnes Alpakka, oker 2355. Kanter og linning er i Sandnes Mini Alpakka med sammestrikkebukse navn og nummer. Plagg strikket i Alpakka holder seg veldig fine. Ved hard bruk, gi plagget en vask etter henvisning på garnet, og damp det deretter med en fuktig klut. Da er plagget så godt som nytt igjen.

Vi har valgt å fiffe buksa litt opp med detaljer som gylf med knapper og snorer i midjen . Dette er ikke nødvendig, men gir den en litt tøffere look. Strikkes den til ei lita tulle, er det kanskje finest og enklest uten. 

Oppskrift på strikkebukse finnes her.

 

Denne fargen er nydelig til vinterhalvåret og jeg blir aldri lei den. Vinteren er egentlig en nydelig tid, selv om det til tider er korte dager og mye mørke. Er vi heldige, kan vi beholde snøen en god stund.  Har man klær og utstyr i orden, gjør man det lettere og mer praktisk for seg selv.

Som nevnt før, bruker SandnesGarn samme navn for samme farge, uavhengig hvilken garnkvalitet det er. I dette tilfellet, når vi bruker to forskjellige kvaliteter, er det en stor fordel.

 

I denne oppskriften på strikkebukse er det tatt høyde for bleieavvending i størrelser fra 3 år og over. Av og til føler jeg de små går ned en størrelse etter at det er slutt på bleiene. Det er både stygt og upraktisk når buksene blir posete og får en fasong som om hele rumpa mangler.

 

En strikkebukse og to for småbarn iStrikkebukseStrikkebukse denne alderen er det beste som finnes. På golvet kravler de jo alltid, uansett om de kan gå eller ikke. Smal modell, gjør at den er behagelig under dressen og oppi vintersko.