strikkeoppskrift

Julen er over, og vi kan puste lettet ut. Vinteren derimot, har akkurat begynt, i allefall på den kanten av landet som jeg bor.

De små skal kles ennå noen seige måneder før vårgarderoben kan tas frem. Kanskje en ide å bytte ut høst og vinter farger med litt lyse pasteller, nå som vi i hvertfall går mot lysere tider?

Bling strikkejakke er strikket i Dale Alpakka. En nydelig farge hvor det melerte lager liv og spill i plagget.

 

Selve oppskriften er i Baby Silk fra Dustorealpakka men jeg har altså strikket i en noe tynnere garn, noe som også funket fint.

Noen små detaljer i rundfellingen på vår strikkejakke er med Bling. Som vi har nevnt tidligere her på bloggen, er dette et effektgarn med bittesmå paljetter som strikkes inn sammen med hovedgarnet.

Det gir en nydelig effekt. Det finnes i hvit og grå (som vist på bildet), samt svart, rød og beige så da Bling strikkejakke gjelder det bare å velge en farge som har minst kontrast til fargen du velger på din Bling strikkejakke.

Jeg har valgt grå, som jeg synes fungerer best til lyseblå.

 

Bling strikkejakke er like fin til bukse som til skjørt, hverdag som til fest. Her hjemme er det slike plagg som blir aller mest brukt. Det er det jeg liker aller best med alpakka,- at det holder seg veldig fint, tross hyppig bruk.

 

 

 

Bling strikkejakkeVi har strikket en tubesnor og endt den i pomponger på begge sidene.

I oppskriften er det også tatt høyde for knapphull i halsen, hvis man heller ønsker det.

Vanlig tvinnede snorer uten pomponger er også et alternativ.