strikkeoppskrift

Julen er over og vi håper alle kan senke skuldrene litt før nyttårsfeiringen skal i gang.

Håper dere har hatt en fantastisk jul, mye god mat og fine familie- og vennebesøk.

 

Når vi nå puster ut etter koselig, men travle dager, er det deilig å ta fram strikketøyet igjen.

strikkesløyfeSiden nyttårsfesten ennå er til foran oss, anbefaler vi å hente frem juleheftet en siste gang for i år og sjekke ut oppskrift på Taffel strikkesløyfe. Ved å blande inn Bling effekt i en strikkesløyfe kan man på en enkel måte friske opp juleantrekket (har du ikke allerede kjøpt heftet så er det tilgjengelig her)

Nyttår skal jo skinne og blinke så hvorfor ikke…

 

 

 

Effektgarn til detaljer gir festantrekket en unik twist. Under har vi noen forslag til strikkesløyfe i forskjellige effektgarn.

 

Bling (effekttråd fra Du store alpakka)strikkesløyfe

Dette er en tynn effekttråd i 100 % polyester. Tråden har små paljetter og får en strikkesløyfe til å glitre. Bling effekttråd kan brukes sammen med alle kvaliteter av garn, vi synes nok den fineste kombinasjonen er med ull, alpakka eller mohair

 

 

 

 

strikkesløyfeSulky (effekttråd fra Gutermann)

Tynn ”sytråd” som gir en fin effekt på en Taffel Strikkesløyfe. Dette er også så tynt at strikkefastheten ikke påvirkes.

 

 

 

 

Gullfasan (fra Dale Garn)strikkesløyfe

Dette garnet har en skinnende overflate og egner seg godt til små detaljer.  Mykt garn i 90% viskose og 10% polyamid. Her må du teste strikkefastheten før du setter igang

 

De fleste garnprodusenter har en del garntyper som kan brukes. Noen spinner glitter i selve garnet rundt juletider slik at det kan brukes som effekt. Bruk fantasien og test ut, dette vil du like. Husk og kontroller strikkefasthet og pinnetykkelse for å få et vellykket resultat.

 

 

Lykke til!