strikkeoppskrift

Dette innlegget er et slags lite kinderegg; Et koselig kort prosjekt i julehøytiden, samt et godt julegavetips helt til slutt, hvis ikke alle skulle være på plass enda.

Innimellom er det kjekt å strikke noe som blir fort patentstrikkferdig. Jeg sørger alltid for å ha nok garn i huset til ferier og høytider. Da er det som regel litt mer tid enn vanlig til strikking og kos. Skulle du ha det på samme måten, så kan jeg foreslå en tøff strikkelue.

Luer får man faktisk ikke for mange av. Forbruksvare her i huset, i hvert fall. Selve teknikken; patentstrikk, gjør mye utav seg og lager liv og spill i plagget.

Lue og skjerf i patentstrikk. Her vist i Mitu fra Ramaull.no. En nydelig kvalitet for deg som liker alpakka looken, men alikevel ikke ønsker plagget så veldig hårete, eller varmt.

patentstrikkRauma har spunnet garn siden 1927 . Etter 2.verdenskrig ble den gjenreist etter å ha blitt bombet sønder og sammen, og produktene har stadig utviklet seg. I dag kan de flagge med et bredt utvalg av bl.a strikkegarn og vevgarn.

Raumagarn er forholdsvis vanskelig tilgjengelig for mange. Finnes som oftest på Husfliden, og fargene er jo helt enestående! De har et fargekart litt utenom det vanlige, og fargen på garnet betyr ganske mye.

Jeg har brukt farge nr 7150. Mørk brungul. Elsker den fargen! (Kanskje litt vanskelig å få frem på bildet)

 

Oppskrift på lue og skjerf i patentstrikk finner du her.

 

-Og så til vårt lille julegavetips;

Er du virkelig på let etter en litt spesiell og personlig gave, kunne det jo vært koselig å printe ut en oppskrift fra nettbutikken vår, kjøpe passende garn og pinner, og vips så har du en koselig julegave!

 

God jul til alle våre følgere! Håper dere får en fin tid, hva enn den måtte bringe. Det viktigste er å være bevisst på hva den brukes til, så den ikke bare flyr fra oss.