strikkeoppskrift

Her kommer nok en liten gratis oppskrift; rilleskjerf som kan strkkes i alle regnbuens farger. Trenger man å piffe opp et litt kjedelig plagg, bukse eller kjole, er rilleskjerf tingen.

Av og til trenger man et strikketøy som ikke krever så mye tenking. Rilleskjerf er i denne kategorien. Strikker man noe krevende, kanskje noe med mønster og mye telling, er det alltid kjekt å ha et enkelt strikketøy hvis man skal være sosial og samtidig strikke. For deg som er nybegynner eller fersk i faget, er det et ypperlig prosjekt.

Rilleskjerf er en koselig gave, og ønsker man større størrelse f.eks til voksne, er det bare å øke videre i stedet for å felle av når man har 180 masker. Vi har brukt Tynn alpakka fra Du store alpakka som er å anbefale til denne typen plagg. Denne garntypen har utrolig mange flotte farger å velge mellom. Strikkes rilleskjerf i tykt garn, blir det et uteskjerf. Her er det bare å finne frem et par nøster, og prøve seg. Kanskje har man noe liggende? Da er det bare å sette i gang, lykke til!!

Oppskrift på lang strikkejakke kan kjøpes herrilleskjerf

Oppskrift på rilleskjerf:

Garnforbruk: 100 gram Tynn Alpakka fra Du store Alpakka

Mål på det bredeste: 100 cm (uten dusker)

Legg opp 3 masker på pinnenr 3. Strikk rillestrikk.

Øk en maske i begynnelsen av hver pinne, til

det er 180 m på pinnen.

Fell løst av slik: (for at kanten ikke skal bli for stram)

*Fell 4 masker, øk en maske i neste maske* fortsett *-* ut pinnen.

Fest dusk i hvert hjørne om ønskelig.

Dusk lages slik: Surr garn mange ganger rund hånda (alt etter hvor fyldig man ønsker dusken). Klipp tråden. Fest og knyt en tråd gjennom “nøstet”. Surr nå en tråd flere ganger rundt “nøstet” ca 1/3 ned fra toppen. Klipp over “nøstet” nederst, og sørg for at alle trådene blir like lange.Riulleskjerf

rilleskjerf