strikkeoppskrift

Her er nok et forslag til minsteguttens festantrekk, han som ikke kan kles i all verdens vakre festkjoler. For å være helt ærlige synes vi at når det gjelder å kle de små til fest, er småguttta den største utfordringen. strikkeshorts

Vår strikkeshorts er strikket i vinrød Merinoull,  på bildet her.

 

Lykke til i julestria!

Håper det blir litt tid til strikking. Vårt tips er å sette seg sammen med ungene, gjerne på et langt bord. Vi bretter ut en lang voksduk og finner frem lim, glitter, silkepapir, tomme doruller og lignende som vi har i skapet. Her er det bare å sette fantasien i gang, og det er de minste ofte veldig flinke til. Her kan man strikke mens man er en del av juleverkstedet, og gir en hjelpende hånd hvis det trengs. Husk å legge aktiviteten på barnets plan, meningen er jo ikke at mor limer og maler… 

 

og verda var et hus med fire vegger

 

Sort hvitt mønstret strikkeshorts er også strikket i Merinoull. Selve oppskriften er i Lerke fra Dale Garn. Strikkefastheten er den samme som Merinoull, så her er det bare å finne en kvalitet eller farge som er ønskelig. Tenk på at plagget skal kunne brukes til mer ennn bare den ene juledagen. Det er nesten det beste med stikkede plagg; de er veldig anvendelige, alt etter hva tilbehør man bruker.

En utfordring når man ønsker strikkeshorts strikket med mønster, er at siste del av smekken må strikkes frem og tilbake med to farger. Heldigvis er det ikke så langt stykke, så det burde være en smal sak for de fleste.
Vår strikkeshorts er avbildet med rød sløyfe, litt ekstra pyntet til selve julaften. Mønster på begge deler kan kjøpes i vårt julehefte her. 

Mønster på strikkeshorts finnes fra 6 mnd-3 år.