strikkeoppskrift

Denne teknikken –kurvstrikk– har sikkert vært kjent for mange før, men vi har faktisk ikke verken sett eller brukt denne teknikken før.

Vi fikk helt dilla når vi prøvde det.

Det letteste er å søke opp ordet på google eller å følge denne liken

 

 

Det går både an å strikke rundt på rundpinne og frem og tilbake. Det er kanskje lettest å starte rundt til for eksempel lue eller pannebånd, men man kan også strikke frem og tilbake til skjerf og lignende.

 

For å få mønsteret i  kurvstrikk godt frem er det greit og bruke tykt garn uten struktur. Vi prøvde ut flere varianter og endte til slutt opp med Easy fra Sandnesgarn.kurvstrikk

 

Lue:

Garn: Easy 150 gram i alle størrelser. Farge nr 4622

Str 2-4(6-8)10-12(dame)

Legg opp 72(78)82 (86) masker på pinne nummer 6. Strikk til arbeidet måler 18(20)21(23) cm og strikk 2 og 2 m rett sammen. Neste omgang strikkes rett over alle maskene (bytt til strømpepinner)og strikk 2 og 2 m rett sammen igjen. Til slutt en pinne rett over alle maskene igjen. Så er det bare og trekke tråden gjennom alle maskene og feste godt.

Her er det laget en stor dusk på toppen men det er selvsagt ikke nødvendig.

 

Skjerf:

Vi har strikket et skjerf som er langt og smalt fordi vi gjerne ville ha en dusk i hver ende og da er det ikke hensiktsmessig at det er altfor bredt. Man kan selvsagt strikke det bredere bare masketallet er delelig med 2.

Garn: 250g ram

Mål: lengde 160cm bredde 14cm

Legg opp 26m på p nr 7 strikk frem og tilbake til oppgitt eller ønsket lengde. Fell av. Lag en dusk om ønskelig og fest godt i hver ende av skjerfet.kurvstrikk

 

Ha en fin adventstid, og følg med her for mer inspirasjon i denne ventetiden.