strikkeoppskrift

Dansekjole, som vår datter på 3 kaller det. Og med rette, den strutter som en ballerinakjole. En strikkekjole eller to, -eller tre bør alle småjenter ha.

Her er selve jobben å finne riktig farge på garnet til strutteskjørtet, slik at den matcher til resten av strikkekjolen. Bruk litt tid på garnvalg, det lønner seg virkelig! Og slike garntyper har kommet for fullt. Fine kvaliteter også, i motsetning til før da ble det brukt mye syntetisk.

 

Oppskrift på strikkekjole finner du i vårt julehefte, som kan kjøpes her.strikkekjole

Det jeg foretrekker på en strikkekjole, er lange ermer. Dette forenkler behovet for stash og tilbehør betraktelig, og er spesielt praktisk og varmt om vinteren. Modellen er laget med knapper bak i nakken, som gjør at den kan være tett i halsen. Noen fine knappe detaljer som passer til denne stilen finnes også nederst på ermet. Vi har festet et bredt sløyfebånd på midjen av vår strikkekjole, for å markere overgangen til skjørtet. På juleutgaven av vår strikkekjole er båndet samme farge som selve kjolen. På den mørkeblå har vi valgt å bruke en kontrastfarge. Smak og behag.

 

Vi har brukt Pt Pelana, Raumas svar på Duo eller Lerke. Lik strikkefasthet, og absolutt på høyde når det gjelder kvalitet. På strutteskjørtet har vi brukt Alpaca Silk, også fra RaumaEn garnprodusent jeg for alvor har våknet opp for. De har et fargekart som få andre kan flagge med.

 

Andre garnalternativer

-Erle og Lerke fra Dale Garn

-Silk Mohair og Duo fra Sandnes Garn

-Fearytale og Sterk fra Du store alpakka er garnkvaliteter som også kan brukes til vår strikkekjole.

strikkekjole

 

Sandnes Garn skal ha all ære for å bruke samme navn på samme farge i de forskjellige kvaliteter. F.eks Pudder rosa i Silk Mohair, er samme farge som Pudder rosa i Merinoull. Dette er en stor fordel dersom man bestiller garn på nett, noe som jo blir mer og mer vanlig etterhvert.

Ofte blir mitt garnvalg bestemt på bakgrunn av hvilke farger som er tilgjengelige. Det er derfor fint å ha garnalternativer tilgjengelige, i tilfelle man har satt seg fore en bestemt farge.

 

Lykke til!