strikkeoppskrift

Tiden fly, og vi kan i dag feire at 10 000 følger oss på Instagram og liker akkurat våre strikkeoppskrifter. Hvem hadde vel trodd det skulle gå den veien for 5-6 år siden? Vi har i grunnen erfart at dører har åpnet seg som vi bare hadde drømt om.

Fra blogg til bok

Bloggen vi åpnet da, var ment å inspirere andre med våre hjemmelagde kreasjoner. I starten dreide bloggingen seg om både strikking, sying og smykkedesign, men vi oppdaget fort at det var strikkingen som vakte oppsikt. Dette motiverte oss til å videreutvikle og satse mer seriøst på strikking.

 

Bloggingen har bragt oss ny kunnskap om hva som slår an, både nasjonalt og internasjonalt. At våre strikkeoppskrifter skulle vekke begeistring også utenfor Norge, var egentlig veldig overraskende. Å få et av plaggene våre omtalt i en av USAs største blogger om barnetrender, Babiekinsmag.comvar vel grunnen til det.
Strikkeoppskrifter

Siden vi allerede for flere år siden hadde strikket oss gjennom nær sagt alt som fantes av strikkeoppskrifter begynte vi etterhvert å forme klær ut fra bilder, spesielt plagg som vi savnet for våre egne barn.

 

Da vi så begynte å strikke disse plaggene for salg, ble etterspørselen fort større enn hva vi klarte å betjene. Spesielt slo Rumpersettet an og vi har ikke tall på hvor mange slike vi strikket.

Det var da mannen min kom med ideen om å skrive strikkeoppskrifter ned og gi dem ut i bokform slik at flere glade strikkere der ute kunne få glede av dem.

 

 

 

I begynnelsen var vi skeptiske, men da vi tok fatt viste det seg at antallet strikkeoppskrifter var nok til en bok, -og vel så det. Ann Kristin Njås Gjerde i Gyldendal var villige til å gi oss muligheten og vi må innrømme at vi var stolte da vi stod med boka “Strikk til smårollinger” i hånda i April 2014

Det måtte bli en bok nr.2. Også denne ble utgitt av Gyldendal, og var ferdig i mai 2015. Tittelen ble “Strikk fra Gustav og Berta”.

Å jobbe med et forlag i ryggen på denne måte , var både trygt og lærerikt på mange måter.

 

Fra bok til nettbutikk

Men kreativiteten stoppet ikke her, forhåpentligvis til glede for alle våre følgere…

 

 

Strikkeoppskrifter, strikkekjole

Vi bestemte oss for å satse videre med nettbutikken GustavogBerta.no. I første omgang er det for å gjøre våre strikkeoppskrifter enkeltvis tilgjengelig, så får vi se hva fremtiden bringer. Noen nye strikkeoppskrifter har faktisk allerede funnet veien dit også.

 

Mange av våre følgere har fått med seg hva navnet “Gustav og Berta” kommer fra, men for de som enda lurer; -følg med så skal vi dele hele denne historien med dere.

 

Ha en fin uke, alle sammen.